Хамали България хамали професионални хамалски услуги

Хамали България » опаковане и опаковъчни услуги от хамали професионалисти

Хамали България » опаковане и опаковъчни услуги   ®   2008   Професионални хамали и хамалски   Страницата е изработена от Студио Уеб дизайн България®

Опаковане и опаковъчни услуги на Вашите вещи от Хамали България, опаковки от качествени материали

Хамали България » Опаковане и опаковъчни услуги

Защитени от повреда вещи по време на пренасянето – това е онова, което очакват клиентите от наетата от тях фирма за пренасяне. А защитени са онези мебели и вещи, които са били опаковани не само усърдно, но с качествени опаковъчни материали. В случая едното условие, не изключва другото. Всяко грижливо опакована мебел, но с неподходящ материал е застрашена от повреда. Същото може да се каже и в обратния случай – качественият опаковъчен материал - фолио или айропласт – няма да запазят вашите мебели, ако са използвани непрофесионално или немарливо. Затова при нужда от опаковане на вашите вещи свържете се с наетите от Вас хамали няколко дни преди деня на преместването, за да се уговорите и посъветвате и да закупите, ако е необходимо, кашони и материали, нужни за опаковането няколко дни по-рано. За Ваше удобство и улеснение, „Хамали България” Ви предлага възможност да купите различни видове кашони и опаковъчни материали.

1. Как да организирате опаковането? За да успеете да се справите с опаковането на вашите вещи, не оставяйте за последния момент. Нужни са Ви поне две седмици, за да планирате опаковането. Не подценявайте този етап от Вашето пренасяне. Ако решите за оставите нещата в ръцете на нашите хамали, можете да разчитате че ще се справят за максимално кратък срок в рамките на един работен ден, в зависимост от количеството и спецификата на вещите и предметите.

2. Опаковане. Най-лесно както за опаковане, така и за разопаковане на вещите е методът, разпространен в хамалската практика с наименованието „стая по стая”. Той се осъществява като всяка кутия се номерира или надписва (с името или номера на стаята) отгоре и от поне от две страни. След това се прави списък със съдържанието. Може да залепите списъка на подходящо място върху кашона, за по-лесно ориентиране или да го поставите в папка или лесно достъпно за Вас място, заедно със списъците на останалите стаи. При опаковането на по-специфични вещи с кашони, които имат чупливи елементи като нощни лампи или абажури Ви препоръчваме да махнете крушките (и/или чупливия елемент, ако разглобяването му е възможно).

Предмети и вещи от първа необходимост: тоалетна хартия, паста за зъби и четки за зъби, лекарства, закуски, кафе и кафеварка, фенерче, отверка, клещи, отварачка за консерви, чаши, прибори – опаковайте заедно и го предвидете да бъде натоварен последни и разтоварени първи. Освен това, своите индивидуални вещи и документи - банкови чекове, застрахователни полици, паспорти и лични карти, бижута, колекции от марки и монети и други най-добре е да съхранявате у себе си, вместо да ги преместват хамалите. Ако притежавате оръжие (ловно или трофейно), препоръчваме Ви лично да се погрижите или наблюдавате транспортирането му.

3. Не опаковайте. Отстранете стъклени рафтове от шкафовете, ключове и дръжки на вратичките на бюфети и т.н. Уведомете хамалите, ако имате предмети, изискващи разглобяване (полилей, големи стъклени покрития на маси и т.н), за да ги опаковат след разглобяването им. Поради изискванията за безопасна работа и поради опасност за здравето на околните от хамалската услуга се изключва опаковане, преместване или съхраняване на лесно запалими материали като боя, лакове, разредители, бензин, керосин, масло, свещи, кибрити, бутилки с газ, аерозоли, амуниции и експлозиви.

4. Още няколко съвета около организацията на опаковането и пренасянето. Ако се премествате във висока сграда, добре е да свържете се с отговорното за сградата лице и да уредите ангажираността и изправността на асансьора за деня на преместването. Неприятно би било и за Вас, ако се окаже че асансьора в новата сграда не работи. Това би удължило и затруднило работата на хамалите и би похабило част от Вашето време. Нужно е и да осигурите място за паркиране на камиона. Причините за това изяснихме в частта Етапи на преместването. Не поливайте цветята, за да избегнете разливане по време на преместването. Потвърдете датата и точния час на преместването с хамалите и уточнете последни данни.


Хамали Преместване Специфично преместване Транспорт Опаковане Кашони и опаковки Съхранение на багаж

Партньори Хамали транспорт продажба на кашони Ремонт на баня